fullt ös

Jädrans vilken hektiskt dag det har varit än så länge. Började med att jag och jossan åkte och tränade en sväng vid 12-tiden. Körde ett riktigt bra pass vilket troligen slutar med en träningsvärk imorgon! Sedan åkte jag och käkade och en timme efter det skjutsade pappa mig till willys där jag mötte joss. Vi gjorde lite ärenden och lyckades missa bussen hem så vi traskade runt på stan efter det en halvtimme. Nu äntligen sitter jag stilla och andas lite. Ska börja göra mig klar för kvällen också snart ( faaan nääär ska man hinna plugga ? ). Blir antingen en partykväll eller en myskväll. Beror på helt enkelt :)

today / fotografering

Vi hade i princip ingen engelska idag. Vi gick bara till bibblan och lånade en bok att läsa och sedan så fick man sitta och läsa vart man ville .. och för mig och mina vänner betyder det "varsegod att gå hem" . Vi tog oss en tripp ner på stan och jag köpte en klänning och tröja på gina för bara 100kr! Galet billigt och galet snygga fynd ! Jag köpte klänningen som jag hade funderat på att ha på nyår nu när alma och jag var i bosnien men jag köpte en annan, men nu har jag den jag tänkte ha innan också ;) haha.
Sen träffade vi på tessan också och jag köpte även min sjukt efterlängtade hårfön! Så ikväll ska jag tvätta och torka håret ordentligt så de blir fina lockar !!

Händer inte mycket ikväll. Ska vara hemma och ta det lungt och antagligen kika på lets dance.
Jag har föresten fotograferat lite! Fick inspiration från en bild som var himlans fin! Vet inte riktigt om jag fick till det lika bra som den bilden blev ( ehehh, neej det fick jag verkligen inte ) men det vart rätt bra ändå :) Här är mina tre favoriter!







Min kära lilla vovve fick delta nämligen för på den bilden jag fick inspiration från hade dom en katt  :) heheh. Har tänkte göra ett till "tema" men får se om jag orkar! isåfall lär jag fixa håret först för då ska nämligen ansiktet synas! haha aah , får se, men troligen ! Men gör jag det så kommer bilder upp ikväll !! Hörs!

fotosugen

Jag är så galet sugen på att fotografera! sitter och kikar runt på lite bilder för inspiration men det är så jobbigt eftersom alla har något "extremt" med i bilderna vilket man inte direkt har tillgång till hemma. Svåråtkomlig fotosessionrekvisita om man säger så ;) hehe! Men har hittat några bilder som man nästan skulle kunna fixa till här hemma så imorgon kanske jag ska göra ett försök tänkte jag , om jag orkar.

Har sovmorgon imorgon vill 11.40 vilket är hur härligt som hellst! Ska kika vidare på A shot at love with Tila tequila och sedan blir det scrubs.
Ska slänga ihop något gott att käka också fan. Känner hungern komma krypandes. Godnatt <3

riktigt bra för att vara nybörjare ;)

Ojoj, att framkalla bilder var definitivt inte det lättaste jag gjort. Man ska lixom stå där i ett kolsvart rum och hålla på och rulla upp filmen på en spole för att desan placera den rätt i en "plastlåda" och stänga igen locket. Det tog minst 20min för oss att få till det ! Sjukt svårt och nervööst! Man ville ju inte direkt tappa filmen på golvet eller rulla på den fel så att korten blev förstörda. Men vi lyckades tillslut! Tyvär så gick det inte lika bra för gruppen som var inne samtidigt som oss och fixade med sin film. Dom tappade den i golvet och hade lite fler problem. Men vi hade tur, nybörjartur ;) haha.

Slutade halv fem idag och åkte hem direkt efter. Måste plugga svenska, vilket jag ska göra vid cirka åtta-tiden. Känner att jag bara vill slappa lite innan jag gräver ner mig i den tråkiga boken.

12.26 , I skoolan!

Vi har en timme och fyrtio minuters lunchpaus! Så ser det ut nästan varje dag. Himlans onödigt lång lunch. men kan vara skönt ändå så man kan återhämta energin litegran.
Blir inget gymmande för mig idag. Har träningsvärk i hela övre delen av kroppen och vaderna + att jag verkligen inte hade någon lust att släpa med mig den tunga väskan till skolan idag igen. Det blir ett pass med jossan på lördag morgon istället.

Om cirka 20 minuter ska vi ha fysik B och sedan är det tre timmars fotografisk bild. Lång lektion, men det gör inget eftersom det är himlans kul! Vi ska framkalla våra bilder som vi tog i fredags förra veckan så det ska bli riktigt spännande att se hur dom blev :)
Vi hörs senare !

Triste och Venedig om 22 dagaar!!!!!!!!!!!!!!!


Än så länge flyter det på!

Vi slutade halv två från skolan idag eftersom vi inte hade någon spanska så jag och jenny tog våra x antal kilon tunga väskor och gick till gymmet. Tränade i cirka en timme och kära carro gjorde oss sällskap den sista tiden. Efter det hade jag ytterligare en lektion och sedan bar det av till jobbet. Jag har fan flyt just nu! Sålde 3 ordrar och vann dessutom ännu en till biobiljett! Hur nice känns inte det då? Hoppas verkligen att motivationen stannar så att jag har orken att sitta där och tjata på folk att dom ska köpa telefonabonemang av mig! Gör den det så ser framtiden ljus ut när det gäller ekonomin! Och gör den inte det så blir det tufft ...

Har inte pluggat något varken idag eller igår så jag ska faktiskt ta och läsa lite till Svenskaprovet ( som äger rum på tisdag ) innan jag går och lägger mig. Imorgon gäller skolan ( fotografisk bild, woohoow!! ) Och sedan gym med jossan! Godnatt people!

Bad news at work!

Kom till jobbet som vanligt klockan kvart i fem idag. Våran chef börjar mötet med att medele en mindre rolig nyhet. Det är nämligen så att dom har TAGIT BORT GARANTILÖNEN nu. det betyder att vi BARA kör på provision hädan efter! Så alltså .. om jag går och jobbar och inte säljer en enda order så får jag absolut ingenting för det passet. Men förut, när jag jobbade och inte sålde något, så fick jag en garantilön på 300kr för det passet. Men nejnej, nu är det BORTA! Anledningen till det var att ALLA kvällsarbetarde hade fått garantilönen i lön idag vilket gjorde att företaget gick back väldigt mycket och det hade tydligen varit så nu i ett tag. Det är tydligen många som satsar på garantilönen och bara sitter och slöar ( liite skyldig där kanske ) och inte säljer som man ska så därför har dom tagit bort den nu alltså.
Känns inte alls sådär jättekul. Men för mig , som behöver något som puschar mig för att kunna prestera, så är det egentligen bra ( men jag hatar det iallafall ). Idag var då mitt första pass där jag var tvungen att verkligen jobba eftersom jag visste att jag inte hade något att "förlita" mig på och aldrig att jag sitter där i fyra timmar utan att tjäna ett öre. Så jag kämpade på och fick iväg 3 ordrar vilket är bäst hitils för mig sedan vi bytte till universal telecom från glocalnet. Som ett plus på det så vann jag även en biobilett så det var lunket en lyckad arbetskväll! Nu måste jag ju sälja minst 2 varje arbetspass annars tjänar jag ingenting på att sitta där .. fan vad jobbigt!!!

Har tagit en dusch och plattat håret sen jag kom hem. Tänker köra på rakt hår imorgon nämligen för pappa har inte hunnit byta hårfönen åt mig än som fortfarande ligger trasig i badrummet. usch vad jag saknar den ^^ hahah. Ska bli skönt när man får en ny så jag kan köra på mina lockar igen och slippa flätor och rakt hår! miss my krullisar !

Nu ska jag sova! Imorgon är en lång dag.. igen! Godnatt!

16.03

Sitter i skolan nu och har tråkigt. Eller .. såå tråkigt är det ändå inte! Musik har jag ju så det är ju ganska lungt endå. Ska kila iväg till jobbet om ungefär 45min och då ska jag äntligen få käka lite mat. PIZZABULLAR!

Nu ska jag göra spanska! damn Im good ! ;D haha

Lördagen / after school

Kvällen började med att jag drog förbi tessan en snabbis och hämtade lite kläder! Sedan tog jag bussen till jossan och var hos henne ungefär vid åtta tiden. Vi fixade oss och körde lite förfest och hade kul! Sedan tog vi bussen 10 i 10 ner till stan där vi träffade på jenny & terese. Vi alla hoppade på en proppfull buss mot valbo där det var en massa partysugna människor!  Väl framme så gick vi till festligheterna och hade en jäävligt bra kväll! Mycket dans!!!
Vid typ tvåtiden kom jimmy och hämtade oss och skjutsade mig och joss ner till stan och tessan och jenny åt andra håll. Jag och joss träffade på skarp en stund och sedan åkte vi hem till joss! Somnade i princip direkt!!! RIKTIGT grymm kväll!




taggataggatagga ! ;D


<33


I valbo ! Farbod, jag, jossan, tessan, mickaela.

hahah ;D Dennis, jag , jossan & liiiite av tessan där bakom ^^

jennifer , tess, joss & jag!

bordsdans ;D Becka , jag&joss !!! WOHOW!

tess och becka ! :D



Efter skolan idag drog jag och carro iväg till gymmet. En timmes träning, Blev mage, rygg & ben + rumpa. Har gjort lite spanska sen jag kom hem också och ska läsa lite svenska B ikväll innan jag går och lägger mig. Sen får skolarbetet vara klart för idag. Prison break ikväll som vanligt då ! WOOHOOW! Ska bli spännande som tusan!

Nu ska jag ut med vovven på en lite kortare promenad och sen ska jag käka pizzabullar!!

datasalen 11.04

Nu sitter jag & jenny i datasalen och ska ha fysik om en kvart.  Sen är det långlunch och kemi. Jenny skulle ju inte träna idag så det blir ett gympass med carrowarr istället!

När jag kommer hem ska jag faan se till att göra lite skolarbete. Inte för att vi egentligen har något att göra men ändå .. så man inte får så enormt mycket att göra när det väl kommer en massa saker. få se här nu ... svenskan ska med hem ! Sen typ matte och spanska ska jag släpa med också.

Vi hörs ikväller !, have a nice day!

22.22

ojojoj ! jag har haft en asgrymm lördag ! Dethär året har börjat riktigt bra helt enkelt ;) haha. Orkar inte skriva om hela kvällen just nu så det får bli imorgon. Men som sakt, ASKUL!

Jag kom hem från jossan klockan halv tre ungefär och har inte gjort mycket sedan dess. Mest suttit och degat och gått en promenad med vovven. Min hårfön har även gått sönder så jag har lite panik över hur mitt hår kommer se ut imorgon eftersom jag typ den senaste tiden alltid har torkat det med fönen för att det ska bli bra. Men nu har den dött så det ska väl bli lite kul att se frisyren imorgon! Men det finns alltid en lösning, sätta upp det! ( vilket jag hatar , men ibland måste man )

Imorgon ska jag träna med jenny efter skolan och på kvällen så berättar jag om lördagen och då kommer även bilder :)
Nu ska jag äta yoghurt! Godnatt!

11.22

Det är typ snöstorm ute! Våran bil ser man knappt färgen på längre eftersom den är så himla täckte med snö! Gaalet!
Får hoppas att vädret INTE är såhär ikväll iallafall.

dagen i all ära ska väl spenderas här hemma. Men ikväll blir det utgång med jossis & tess ! Kommer nog bli riktigt grymmt tror jag !!

träningsvärk gånger 1000!

jag har ONT i hela kroppen. Och då menar jag verkligen hela kroppen också. Även fast jag gillar att ha träningsvärk eftersom det är något slags bevis på att jag faktiskt har tränat och ansträngt mig så kan det vara jobbigt ibland när höfterna och hela bak och framsida av låren värker så fort man bara ställer sig upp! Men det är sånt man får leva med, fokus på beach 09 nu!!

Blondinbella åkte ut från lets dance ikväll då. Lite konstigt måste jag säga eftersom det fanns folk som var mycket sämre än vad hon var och då var hon inte äns dålig. Men jaja, ibland kan det ju bli så i sådana program att dom som inte egentligen förtjänar att stanna får göra det och dom som borde stanna åker ut.

Nu ska jag titta på scrubs! Hörs imorgon. Godnatt.


Fredag 18.10

Dagen började med fotografisk bild där vi hade genom gång av hur kamerorna fungerade. Sedan fick vi gå ut och fotografera. Blev lite sådär "normala" och "flummiga" bilder men får hoppas att det blev någon bra bild iallafall. Det är inte direkt så att man vågar ställa sig och göra en riktig pose mitt i skolan när folk faktiskt står och kollar på när man fotar. Inte sådär jättekul. Men senare, när vi får mer lixom teman som vi ska fota så tror jag nog det kommer bli lite mer seriöst och roligt! Sedan käkade vi lunch och hade matte D och engelska B och så slutade vi halv tre. Då kom tessan och mötte upp oss och vi brudar gick och körde ett träningspass på friskis! Körde helkropp idag, men hade en liiiiten inriktning på rumpa.

Kom hem vid femtiden och ska inte göra något speciellt alls ikväll. Är lite sugen på att fotografera men är riktigt trött också så tror inte att det kommer bli några nice bilder ..
Ska titta på lets dance ikväll iallafall och sitta här antar jag. Imorgon blir det party däremot! Ska bli kul !!


17.28

Var superskönt att gymma "under skoltid" idag! Jag och jossan körde ett intensivt pass med inriktning på armar och ben. Kommer ha världens träningsvärk imorgon! Känner det redan nu :O

Fotografiska bildlektionen gick braa. Vi fick se mörkerrummet och skolans atelje. Imorgon ska vi få börja fotografera vilket ska bli skitkul ! Ja tror jag kommer älska domhär lektionerna. Kommer absolut bli mitt favoritämne ;)

Nu ska jag käka!


håltimme i fyra timmar , TIME TO TRÄNA!

wohow! Vi har ingen spanska nu, vilket innebär en håltimme på 4 timmar !!! Galet! Jag och jossan ska ta tillfälllet i akt och kila iväg till friskis och träna. Sen blire luncha med brudarna klockan tolv. Efter det följer en fysiklektion och sedan är det fotografisk bild ( yeeeyy ! )
Ha en bra dag !

motivation och pepp så går det bra

Jag hade ingen motivation alls på jobbet idag, Vilken min kära chef Malin märkt så hon ropade på mig och vi tog ett snack. Hon frågade hur det går och jag säger lixom att det går inte så bra, kunderna lyssnar och är intresserade men när jag frågar om dom vill ha tjänsten så tackar dom nej. Så avslutet är ett problem! Hon och jag gör upp en deal som gick ut på att om jag sålde en order på den sista timmen som var kvar av passet så skulle jag få en hundring Cash in Hand! Detta gjorde att jag taggade till rejält och faktiskt fick iväg en order fem minuter innan passet slutade och tjänade mig en extra hundring! Känns ju superbraa ! Jag har kommit på att jag KAN sälja, men jag har ingen motivation, så jag behöver något som sporrar och taggar mig för att kunna göra ett bra jobb! Mer sånthär tack! ( hahaha )

Imorgon är det skola som vanligt då. Jossan och jag ska äntligen få ha våran första lektion i fotografisk bild A som jag ser fram emot rejält. Sen ska jag träna med jossan ( och jenny?) på friskis!

Godnatt!


ovanlig onsdag

Våran spanskalärare var sjuk idag så vi slapp ha lektionen!! ( Vi hade vikarie , men nu säger vi att jag inte visste det ;) ! ). Så äntligen, för en gångs skull, så kunde jag åka hem en onsdag och äta ordentlig mat och vila lite innan jobbet. Känns superskönt! Kunde ta en seg promenad från busstationen hem och lyssna på david guetta - love is gone på hög volym.  faan vad musik väcker minnen! Tänker direkt på en massa saker, som tex min och almas vinterresa! Saknar allt & alla därborta 
:( usch ..

Nu ska jag kika på matten som vi gick igenom idag. Förstår i princip ingenting! faan alltså .. matte kan driva en till vansinne ibland! åååh !


saknasaknasaknasaknasaknasaknasaknasakna !

En liten avvikelse

Jobbet gick dåligt idag, ingen order. Men var rätt okej ändå.
Jag har gjort ett litet snedsteg i "mitt nya liv" nu. Jag och Sara gick och köpte mcdonalds på rasten!! I know .. Hata mig inte nu! Men jag var tvungen! Alltså jag tycker egentligen inte att man ska behöva ge upp med alla onyttigheter när man ska börja leva lite nyttigare. Jag sa ju aldrig att jag skulle börja leva helt nyttigt utan bara lite nyttigare än vad jag levt tidigare. Kommer aldrig bli en såndär som håller på och räknar kalorier och håller nogrann koll över allt jag stoppar i mig, nejnej!  Men eftersom jag ska leva lite nyttigare så tänker jag minska på  onyttigheterna, inte eliminera! så därför har jag bestämmt att jag bara får ät mcdonalds en gång i månaden. Så januarikäket är utnyttjat !

Sitter och kollar på Victoria Silversteds nya program om hennes liv. Lite småkul att se faktiskt. Sen blir det sömn! Imorgon är det onsdag och då är det jobb .. igen!


Såhär kul har jag på jobbet. Sitter och dricker coca cola i en otroligt sexig pose! haha ;D
Bilden har Sara tagit !

Im bored

Sitter i skolan nu och har det riktigt tråkigt. Ensam i datasalen och det är en timme kvar tills jag börjar jobba. Ingen ide att åka hem kände jag eftersom då hade jag bara kunnat vara hemma i cirka en halvtimme och sen hade det varit dags att gå till bussen igen. Känndes för drygt! Tänkte att jag kunde sitta här och plugga men så kom jag på att det inte finns något att plugga på. Första provet är vecka sex i svenskaB men vi har inte fått några anvisningar på vad vi ska läsa på. Så det blir till att dega här framför datorn. Det är väl trevligt det med :)

Hade en superhärlig sovmorgon imorse. Började halv ett och hade bara Svenska B och Fysik B på schemat. Visserligen var de lektionerna ganska långa, men iallafall.
aa va ska man hitta på nu då? Så äckligt tråkigt jag har just nu!! menmen, ska väl surfa runt på lite andra hemsidor också I guess .. hörs ikväll .. kanske ;)

Bilder ifrån lördagen!

Här kommer några bilder från lördagen då vi firade jossan <3


Tårtan som jag och brudarna köpte till jossan! Det är en hallon och blåbärstårta. Supergod!


Min nyblivna 18åring ! <3


Jossans asgoda fördrink som hon bjöd på!


Jossan, Tessan, Jenny, Sanna, Jag & Carro <3


Drinkposen ;)


Söta jenny och carro på interpool där vi käkade god middag. riktigt trevligt <3

träning är asnice!

Jag och jossan tog en snabb sväng på stan efter att vi slutat ( 15.15 ). Sedan gick vi upp till friskis&Svettis och köpte våra träningskort och körde ett pass på en timme. Blev inriktning på rygg och mage. Känns jättebraa att ha kommit igång med träningen! Man känner sig fräsch och pigg och helt enkelt asbra! Nästa gympass blir på torsdag och då blir det inriktning på armar och ben. Efter träningen unnade jag mig en gainomax! Jag kommer bli beroende av de där dryckerna, så sjukt gott. Blev en med hallonsmak denna gång .... ååååh ! ;) Väl hemma hade mamma gjort en stor salladstallrik till mig med massa sallad,makaroner och tomater samt några asgoda oranga frukter. Till det blev det en fruktsmoothie. Faan vad nyttig jag känner mig just nu ! riktigt nice.

Nu ska jag titta på joey medans jag väntar på att alla bilderna från lördagen ska skickas. Ska redigera dem och så kommer dom upp på bloggen!

Idag börjar "mitt nya liv"

Sitter i skolan nu. Kemi B lektion kvar och den börjar om en halvtimmem, sen slutar vi. Då börjar mitt nya liv ! haha typ .. ;D Det som förändras är att jag ska börja träna och äta nyttigare! Det betyder en minskning på mitt mcdonaldsätande. Men jag har inte käkat där mycket alls på sistoden så jag är på god väg. Ska nog inte bli några problem. Efter skolan ska jag och joss köpa gym+gympakort på friskis och svettis och köra vårat första gympass! Ska bli grymmt kul och jag är astaggad på att få komma igång.

Efter träningen blir det hemfärd. Har inget att plugga på så det innebär väl att det blir till att redigera bilder från i lördags. Dom kommer upp på bloggen ikväll !

17.29

Har pluggat klart matten så nu känner jag att jag kan dega framför datorn utan att få dåligt samvete. Satt nyss och pratade med alma i telefon och dricker nu en supergod shoothie. Blev tvungen att göra en eftersom mammas blev så himla god sist hon gjorde en. Min blev nästan lika bra :) heheh! Nu ska jag städa rummet.

JUST DET föresten, tror inte att jag har sagt dethär, men jag har bytt arbetsdagar på jobbet ! ;D haha jobbar tisdag och onsdag nu. Så otroligt skönt att ha söndagarna lediga. Då man kan parta på lördagarna utan att behöva komma dötrött till jobbet dagen efter och så kan man ha söndagarna till att plugga. perfektperfekt!

Rumsstädning var det ja , hörs ikväller ! Bilderna kommer!


Jossans 18årsdag!

Gårdagen var riiktigt asbra och trevlig! Jag åkte ner på stan på morgonen och köpte en tårta till jossan. Sedan var det fix hemma och så skjutsade mamma mig till jossan vid femtiden. Där gjorde vi brudar sista toutchen. Medans joss höll på och fixade sig så gjorde vi i ordning en surprise i vardagsrummet! Vi blåste upp ballonger med texterna "Grattis på 18års dagen" och "Josefine". Vi plockade fram tårtan och höllde upp glas med skumpa! Så ropade vi in henne i vardagsrummet och sjöng för henne! Sedan fick hon våran present som var Abba-singstar !! ;D Sen käkade vi tårta och tog en massa kort samt körde ABBA-singstar med fullt ös ;) haha. Jossan bjöd på askalas goda och fina drinkar ! Vid halv åtta tog vi bussen ner till stan där vi hade bokat bord på Interpool. Vi käkade och hade det trevligt. Sedan fick vi sällskap av josef och 3 killar till. Efter vi käkat åkte vi ner till stan och chillade lite med killarna. Sedan tog jag,jenny & Carro bussen till Sätra där vi mötte upp Peddy. Så satt vi och cirka 10 pers till hos sahand och kolla film och hade kul ;) Joss och tessan drog till Lexe. Vi tog bussen hem till jossan klockan 01.00 ! Väl framme plockade vi fram chips och dip och satt i jossans rum och tjockade i väntan på att kvinnan skulle komma hem. Men duktig som hon är så missade hon sista bussen och kom hem halv elva på morgonen istället ;) haha bradär! Jag,carro & jenny gjorde pannkansfruckost till vår lilla 18åring och sedan tog vi bussen hem klockan halv ett. riktigt rolig och trevlig kväll var det iallafall !
Bilder kommer förhoppningsvis upp idag ! :)

tagga för 18årsfirande !

Sitter hos joss nu med brudisarna och väntar på tessan som är förjävla seg för tillfället ! Vi håller på och gör oss klara för kvällen !! WOOHOOW TAGGATAGGATAGGA! Kommer bli många artonårsfiranden detta år och idag blir den första!¨
GRATTIS JOSSSSSSSS 18 ÅR !

Ha en trevlig kväll alla!

18årsfirande!

Idag blir det 18-årsfirande ! Lilla jossis blir ju myndig vid tolvslaget ikväll ! ;D hahah. Vi ska träffas hos joss allihopa vid femtiden och börja tagga lite. Köra lite fördrinkar och singstar! Klockan åtta ska vi ut och käka på interpool och sedan får vi se var det bär av! Ska bli grymmt roligt ! taggataggatagga!!!!

Nu ska jag snart käka och sen lär jag hitta något att ha på mig ikväll !! Ha en bra dag !

familjekväll

Vilken himlans familjefredag jag har haft. Har suttit och tittat på lets dance med pappa och mamma och haft djupa diskussioner om ungodmar och alkohol, politik och homosexualitet ( vi kom in på dethär med homosexualitet eftersom pappa påpekade att en av jurymedlemmarna i lets danc var homosexuell ). haha det är så roligt att prata med dom om det för dom har så sjuka åsikter tycker jag. Vissa åsikter är så himla konservativa och knasiga. uschusch ...  Men jag kan ändå förstå dom till viss del. Det var ju inte såhär på deras tid. Nu för tiden dricker ju massvis med ungdomar och homosexualitet är mycket vanligare. På deras tid drack man inte förän man typ fyllde 20! Pappa berättade dessutom att farmor hade varit rätt sträng mot honom i hans ugna dagar. Han var tvungen att komma hem innan 22.00 varje kväll även fast han var 20 år! Alltså nu för tiden går INGEN hem innan klockan tio på en partykväll lixom och mamma bestämmer ju definitivt inte när man ska komma hem när man är 20!!!! Det är ju asknäppt ( enligt mig iallafall ;D )  !!
Jo men det är alltid roligt att diskutera det med dom. För det slutar alltid med att vi blir lite smådampiga på varandra eftersom våra åsikter skiljer sig rätt mycket!  Men det är kul .. hahah ! ;D

Nu ska jag titta på "runaway bride" och dega !

Och så blev det helg !

Vi slutade halv tre idag egentligen, Men jag och brudarna taggade till lite och gjorde klar våran engelskauppgift efter att vi slutat. Så vi fick ledigt på tisdagslektionen vilket ger oss en sovmorgon på 4 timmar! Häääärligt? JAA!
Efter det blev det en tripp på stan och sedan hem.

Jag är jättesugen på tacos, men mamma hade redan börjat göra kvällsmat när jag kom hem så det blev väl inte så mycket av det. Men pasta och köttfärssås är grymmt gott det med! Med lite pastasås och smält ost över .. ååh! Ska göra lite smoothie också eftersom jag typ blev beroende nu när mamma hade gjort lite smoothiedrinkar som hon bjussa på direkt när jag kom hem. Askalasgott! Nej usch vad hungrig jag blev av dethär matsnacket.

Håller på och fixar och donar med några bilder nu eftersom jag inte har så mycket annat bättre för mig för tillfället. Kvällen blir lugn. SKa inte göra något utan det blir en "lets dance fredag" antar jag. Imorgon fyller älskade joss 18 år (egentligen på söndag men vi säger att det är imorgon ;) haha)! Så imorgon ska det firas till 1000 !

Gratis bio!

Säkert har ni hört om denna hemsida förut. Men jag måste tipsa om den ändå eftersom jag själv är flitig där! Bli medlemm gratis och samla poäng genom enkla erbjudanden, som tex besöka olika hemsidor. Du byter sedan ut dina poäng som du tjänat ihop mot olika saker som biobiljetter eller presentkort på valfri affär (finns cirka 60 olika butiker att välja mellan). När du blir medlem får du direkt 50 poäng som välkompispresent vilket ger dig en bra start! sen är det bara att göra enkla och gratis erbjudanden och snart så har du ditt önskade presentkort (på 300kr eller 700kr i valfri butik) eller din biobiljett i handen :)

Bli medlem här !


Torsdag 15.30

Nu äntligen är fyskprovet avklarat. Det gick inte bra, men jag hoppas att det blir ett godkänt iallafall. Käns askonstigt att jag nöjer mig med ett G i betyg. Förut fanns det inte ens i tankarna, men nu känns det lixom helt okej att få det. Men jag har svårt för fysiken har jag märkt .. eheh .. så det är BRA om jag lyckas fixa ett godkänt.

Jag och jossan satt och småhoppades idag på matten att fotografisk bild skulle vara inställt. Vi kommer ner till skåpet och ser på den skolans informationstv att det är instället både idag och imorgon ! Så det blev en himla tidig hemfärd för oss :) haha sköntskönt. Men måste dock säga att jag var taggad på att ha fotografisk bild. Menmen, får vänta en vecka till innan det blir av. Jag menar , det är väl mer nice att sluta 3 timmar tidigare och få en rejäl sovmorgon än att ha lektionen? ;)

Nu blir det käk! mamma har gjort lax och klyftpotatis, hembakat bröd och kladdkaka! UNDERBART!

Vinterresan. Budapest, Sarajevo, Gorazde. 17 Dec 08 - 6 Jan 09 !

Då ska jag berätta hela min och almas historia. Bosnien och Budapest , 17 december 2008 - 6 januari 2009


Jag satte mig på tåget klockan tio på morgonen den 16 december för att åka till Växjö där alma väntade på mig. Gjorde ett byte i Stockholm och ett i Alvesta. Resan tog ungefär 5 timmar + 1 timmes väntan i Stockholm. Lite småjobbigt, men lugnt värt det.

Väl framme på stationen i växjö var jag vid cirka tre tiden. Då möttes jag av en galet glad alma och hennes pappa. Hennes far skjutsade hem min väska och jag och alma tog en sväng på stan direkt. Kikade runt och pratade och taggade inför våran resa.

Sedan gick vi hem till alma, packade det sista och käkade gått på kvällen. Vi stannade uppe länge fast än vi egentligen inte borde ha gjort det då vi skulle upp klockan fyra på morgonen. I alla fall så lade vi oss vid tolv skulle jag tro. Vi vaknade som planerat klockan fyra och käkade en snabb frukost. Sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka i två timmar till Göteborg, där vårat flyg skulle lyfta klockan 10.00. Vi checkade in väskorna och satte oss sedan med almas familj och väntade lite innan vi sa hejdå och jag och alma gick igenom säkerhetskontrollerna och in till gaterna och taxfreeaffärerna. Kikade runt där i ungefär en halvtimme och sedan var det dags för att gå på flyget. Det var första gången för alma när det gället att flyga. Men allt gick fint. Resan ner till Budapest tog cirka två timmar och där skulle vi byta flyg till Sarajevo. Där fick vi vänta en timme innan vårat plan hade landat och det blev boardingtime. Vi klev på flyget och flög i ytterligare 1 timme innan vi äntligen landade i Sarajevo, våran slutdestination för dagen. Hur glada som helst kliver vi in på flygplatsen och plockar fram passen, helt normalt och utan problem. Det sitter en kvinnlig polis där och hon tittar på våra pass. Så frågar hon: Ni är båda under 18 år? Och vi svarar att jaa, det är vi. Och det var då helvetet bröt loss. Då hände det vi aldrig någonsin hade ens tänkt tanken på att det kunde inträffa. Hon tar våra pass och ber oss sätta oss på bänken där nära passkontrollsdisken. Vi gör som vi blir tillsagda såklart. Efter att alla andra passagerare hade gått igenom passkontrollen så kommer hon fram till oss.

Polisen: Ni har alltså inte förälders tillstånd att resa , fast ni är under 18år?

Vi: Nej det har vi inte. Vi frågade dom vi bokade flygbiljetterna genom om vi behövde ha det tre gånger och dom sa att det inte var några problem.

Polisen: Jaha okej. Men vi har infört en lag för cirka 3 månader sedan att alla som åker utan föräldrar och är under 18 år måste ha målsmans godkännande.

Vi: jaha, men dom vi bokade genom sa att man inte behövde det.

Polisen: Joo men det gör man. Så ni är det såhär att ni två måste åka tillbaka till budapest och invänta papper från era föräldrar där, och då kan ni komma tillbaka hit.


Det var det sjukaste jag hört i hela mitt liv. Både jag och alma DOG på flygplatsen när vi fick veta detta. VI FICK INTE KOMMA IN I HELVETESLANDET UTAN BLEV TILLBAKASKICKADE TILL BUDAPEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Så fort hon sa att vi inte kunde komma in så ringde jag kära Krister, som hjälpte oss att boka flygbiljetter osv och totalt dampade sönder på honom. Vad jag sa håller jag däremot för mig själv, men jag dampade i alla fall sönder på honom. Och han den människan, när jag hade skrikit så sjukt mycket på honom och sakt en massa saker så säger han till mig: Ja men om du tar och lugnar dig lite så ska jag kolla här!

LUGNA MIG? SKA JAG LUGNA MIG? Alltså det var det sjukaste han kunde säga i den stunden. Här sitter jag och alma på en flygplats, vääädligt långt hemifrån och får inte komma in i landet och ska alldeles strax bli tillbakaskickade till budapest och så säger den jäveln till mig att jag ska lugna mig! Hahaha , vilket skämt! Jaa jag lugnade mig ju verkligen .. INTE!


I alla fall , han kunde inte göra så mycket för stunden utan 5 poliser följde med oss tillbaka upp till flyget där vi satte oss igen och åkte tillbaka till budapest. Helt förstörda, stressade och rädda var vi. Väl framme i budapest så ger piloten våra pass till polisen som står precis utanför flygdörren och han eskorterar oss ut till flygplatsen. En massa folk glor då jag och alma går där , omringade av poliser. Så otroligt pinsamt. Jag lovar att dom trodde att vi typ hade blivit ertappade med att smuggla knark eller något liknande. Vissa sjuka jävlar knäppte till och med kort på oss! Vem fan gör det egentligen?

Aa , polisen kopierade i alla fall våra pass och  eskorterade oss till en kille och en tjej som kunde prata bosniska. Dom berättade att vi antingen kunde stanna i Budapest och vänta på papperna från föräldrarna eller så kunde vi sätta oss på nästa flyg tillbaka till Göteborg. Jag och alma, som hade kämpat så fruktansvärt mycket för att denna resa skulle bli av valde ju självklart att INTE åka tillbaka till Göteborg. Enligt oss var det inte ens ett alternativ.

Som tur var så var människorna i Budapest otroligt hjälpsamma. De hjälpte oss att hitta ett hotell nära flygplatsen som dessutom hade gratis körning för alla som bodde där till och från flygplatsen. Det var fyrstjärning och väldigt fint. Men det hade vi absolut ingen chans att dra nytta av och relaxa lite. Vi var istället tvungna att ta taxi hit och dit och åka in till stan för att hämta papper från den svenska ambassaden i Budapest. Våra föräldrar faxade papperen till en tjej vid namn Cissi på ambassaden som var hur gullig och hjälpsam som helst. Ambassaden stängde och jag och alma kunde inte komma dit i tid för att hämta papperen och vi skulle flyga till sarajevo dagen efter. Så hon var så himla snäll och mötte upp oss på ett jättefint cafe inne i stan i Budapest. Dunapark hette cafet, hur stort och vackert som helst, det verkligen skrek lyx om det men ändå var det himla billigt.

Vi mötte i alla fall Cissi där och hon gav oss papper samt namn på kontaktperson i Sarajevo som även han jobbar på ambassaden och namn på polischefen på flygplatsen i Sarajevo. Dessa två skulle vi kontakta ifall vi fick problem igen. Alla var inblandade och alla visste att vi skulle komma, så vi var väntade. Vi fick köpa nya flygbiljetter eftersom våra biljetter hade blivit utnyttjade mot våran vilja när de skickade tillbaka oss. Så allt blev dubbelt så mycket dyrare än vad det var tänkte från början.

Dagen efter satte vi oss på flyget igen till Sarajevo, hemskt spända och nervösa. Flygningen tog en timme och sedan var det dags att möta "ödet". Vi kom fram till passkontrollen och lämnade fram passen. Så frågar polismannen (var en man denna gång) om vi har föräldrars tillstånd att resa ensamma. Jag lämnar fram våra papper och väntar spänt. Så frågar han:

•-         var det ni som var här innan och blev tillbakaskickade ?

•-         Ja det var det.

•-         Okej. (så tittar han på papperen ett bra tag, stämplar våra pass och ger oss allt tillbaka), sådär . Ha en trevlig vistelse.


LÄTTADE SOM TUSAN tar vi papperen och passet och går in i landet. Tar våra väskor och går ut och möter morfar och min kusin! Såå sjukt lättade och glada var vi, äntligen kunde våran resa börja på riktigt. Tänk om vi inte hade fått komma in i alla fall, om det varit nå fel på papperen? Det hade jag aldrig pallat! Då hade våran enda utväg varit att sätta oss på flyget hem till Sverige igen .. fyfan.


Den 19 december kom vi alltså fram till Sarajevo och denna gång utan problem. Vi åkte hem till mormor och morfar där det kom lite släktingar till mig och hälsade på. Vi bestämde oss för att åka direkt dagen efter till Gorazde eftersom det var planen redan från början. Självklart ville vi hållas oss till planeringen våran även om den blev ganska förstörd pga. allt det här med föräldrarnas tillstånd.

Den 20 december satte vi oss på bussen till Gorazde. Resan tog cirka 1,5 timme och vi var framme på eftermiddagen. Vi hälsade på almas släkt direkt och satt där och hade trevligt med dem. Sedan gick vi iväg till våran lägenhet där vi nu skulle spendera cirka 2,5 veckor själva. Helt otroligt skönt att bara få göra som man vill utan att ha föräldrar som tjatar på en att göra det ena och det andra.

Vi gjorde oss hemmastadda och gjorde oss klara för kvällen. Det var ju lördag när vi kom, så självklart satt vi INTE inne den kvällen. Vi tog oss en sväng ner på stan och mötte upp pojkarna. Vi spenderade hela kvällen med dem och hade de himla roligt! I princip alla våra kvällar såg ut så. Alltid jag, alma och killarna. Vi träffade våran enda tjejkompis en gång, det var kul det men inget slår att festa med Boysen, haha dem är så jävla roliga och härliga allihopa!


Nyår blev bestämt ganska sent, men pojkarna bjöd med oss dit där dom skulle fira nyår. Vi hyrde ett gammalt café och hade vårat partaj där! Från cirka nio på kvällen till halv sju på morgonen festades det loss! En jävla massa galenskap och skratt och stoj! Helt galet roligt. Självklart var ju inte allt ett stort plus. Som med typ alla festar man går på så är det ALLTID något som är lite sämre såklart. De sakerna tänker jag dock inte ta upp här. Men det roliga överträffar LÄTT de små negativa sakerna. Vi hade i alla fall asroligt och det kommer att vara ett grymt härligt minne för livet.  Det är även så himla positivt eftersom vi nu har fått så mycket bättre kontakt med de där nere så nu när vi kommer ner till sommaren så kommer det bli en jävla massa galenskaper! Ska bli så otroligt roligt och jag längtar något sjukt.


Vi kom hem sent varje kväll och sov till cirka 12 varje dag. Åt asgod frukost och gick sedan på lunch och kaffe någonstans inne i stan. Det är jättebilligt att leva där, maten kostar typ 10 kr och man blir mätt!! amazing! Vi lärde känna fler nya människor än dom vi redan kände när vi kom ner vilket är skitkul! Killarna där nere är galna i alla fall , haha ;D Helt annorlunda mot vad dom är här i Sverige and I love it. Störtsköna och sjukt flirtiga och charmiga! Jag och alma hade i alla fall askul med dem. Vi hade en dubbeldejt en kväll som jag inte tänker säga så mycket mer om, haha det var grymt kul i alla fall! hahah. Folk kom fram och bjöd ut en på en massa galna dejter och vägrade acceptera om man sa att man inte var intresserad. Jag fick även veta att det var exakt 11 killar som är kär i mig. Hahah de var ju lite småkul. Alltid trevligt att vara omtyckt! ;D . Så dom bjöd ut en på en massa knäppa dejter och sådant. Trevligt var det såklart!

Men vi hade som sakt grymt roligt och det var en jävla upplevelse allting. Nu riktar vi in oss på sommaren och fler underbar minnen med människorna där nere. Det kommer bli grymt roligt! Stora festivaler, fest varje kväll/natt, bad i sjön och en massa andra galenheter! TAGGATAGGATAGGA!



Bilderna är av väldigt dålig kvalitet eftersom det är tillåtet att röka överallt där vilket många gör också. Så alla ställen vi var på var väldigt rökfyllda vilket gjorde att korten blev dåliga. Men det syns iallafall :) Enjoy ! ( klicka på bilderna för att se en förstoring )

Nyårskorten!
       

Bilder från andra utekvällar!

härliga bartenders :) Jag, Alma och våran enda tjejkompis :D haha  

Annat
 Jag och min älskade kvinna <3 


Tack Alma och alla knasiga människor för en underbar resa och för alla härliga minnen. Vinterresan knäckte sönder och var helt fantastisk! Saknar allt redan och längtar tillbaka. Älskar dig kvinna! <3 I sommar då blir det resa dit igen och jävlar vilken grymm sommar vi kommer ha! Tack för allt!<3

Måndag = Prison Break

Lite duktig har jag dock varit idag faktiskt. Har iallafall pluggat fysik i en halvtimme !! Wohow grattis till mig .. nä , men typ en timme har jag pluggat.
Nu sitter jag och käkar frukt för en gång skull i livet och tittar på Prison Break. Reklam nu, men det är så äckligt spännande!! Ska se till att skaffa mig alla säsonger. Känns som det kan vara bra att ha vid regniga och tråkiga dagar.
Nu börjar det! Vi hörs imorgon!


Första skoldagen , wohow ..

Första dagen i skolan idag! Vi har en lunchrast på 1,5h och sedan har vi kemi B och efter det slutar vi, vilket blir kvart över tre. Då ska jag hem och plugga fysik. Ska gå in för att göra det men om det nu blir så det vet man aldrig .. fyfaan , känns så sjukt äckligt jobbigt.

Sitter och lyssnar på musik som vi lyssnade på på nyår!! Ljepsa od noci, känns den bekant alma?;) hahaha ! Den kvällen var bra galen.
Håller på och skriver om hela resan nu också ska ni veta så det kommer att hamna på bloggen snart. Men jag har en hel del kvar att skriva. Men snart .. promiss .. och då kommer bilder på samma veva också!  Hörs ikväll :)

Söndag

Söndag , Innbär som ALLTID jobb,plugg och städning. Allt förutom plugg är avklarat för dagen iallafall. Jobbet gick hur dåligt som hellst. Fick inte iväg en enda order och jag bryr mig inte så mycket heller. Har iallafall tjänat 300 kr på att bara sitta där och dricka varm choklad. trevligt :) haha.

Ska äta soppa nu och försöka göra lite fysik. Så fort jag äter soppa så tänker jag på när jag och alma gjorde soppa efter en fartfylld partykväll i Gorazde, satte oss på golvet framför värmeapparaten och pratade till det sena klockslaget. Så himla underbart.

21.19

Då var årets första biobesök gjort. Filmen var helt otroligt bra. Så mycket känsla i den! Ni som inte har sett twilight borde bege er till biosalongen nu och göra det. Helt klart värd att se! Sen att det är ögongodis på samma veva är ju ett stort plus ;) heheh
Nu har jag fastnat framför Mr Bean .. haha han är bra störd han. Men det är ju en klassiker så man måste ju nästan titta.


Bio ikväll

Gud vad bloggen kan få fnatt ibland. Jag skrev ett inlägg tidigare idag men det har ju inte äns publicerats. kul. aja det var inget viktigt iallafall. Håller på och gör mig i ordning nu och ska kila iväg på bio med rejjan senare. Det blir Twilight. Äntligen ska jag få se den. Har velat göra det länge nog nu. Ska bli trevligt det med tanke på att jag inte har gått på bio på en bra tag och inte sett rejjan heller på minst en månad. Ha en trevlig kväll alla!


23.19

Vilken skön fredag jag har haft egentligen. Har bara legat hemma hela tiden och degat sönder vilket jag känner att jag verkligen behövt. Fick reda på att vi har nationella provet i fysik A nu på torsdag !! ( SHIT ) Jag trodde det var nästa vecka endå ochjag har inte läst någonting ! Tog med boken till utandet men yeeaaah vad mycket jag pluggade där då ( ingenting alls ) , det hade jag verkligen tid med och fysik var ju verkligen vad jag tänkte på när man är utomlands med härliga människor, hehehe. Kommer bli svårt med det provet.

Ja somsakt så är det fredag idag. Känns hemskt när man tänker på att folket därborta partar loss ikväll och inatt och har grymmt kul medans jag och alma sitter hemma och degar. Visst är det skönt det, men det känns asjobbigt att inte kunna joina folket. Men tyvärr, sånt är livet.

Nu ska jag fortsätta titta på hulken och sedan byta över till scrubs. Ha en bra kväll alla.

9/1 - 09

Då var jag hemma i Gävle igen då. Kom hem igår vid nio tiden och möttes av en glad syster, pappa och vovven på tågstationen. Visst är det trevligt att träffa familjen igen och såklart vännerna, men jag skulle inte tacka nej till en biljett tillbaka nu! Menmen, nu är det bara att vänta till sommaren. Ungefär 164 dagar kvar då . Det kommer gå fort. Händer ju en massa andra saker innan det också, tex Italien! Så det ska jag nog klara av.

Gick inte till skolan idag. Orkade absolut inte. Å ikväll ska jag bara vara hemma och dega. Titta på lets dance och äta chips :) haha.

Får se när jag orkar skriva hela historian. Om det blir ikväll vet jag inte. Men ska försöka göra det .. så fort jag orkar.

Tillbaka i Sverige :(

Nu var denhär underbara resan slut. kom hem igår hit till alma och ska sätta mig på tåget mot gävle imorgon. Det har varit helt fantastiskt. Det har hänt ortoligt mycket bra och dåliga saker så det är helt sjukt. Så helt sjuka saker har hänt och sånt man aldrig tror ska hända en. Alltså det är helt sjukt. Men ojojoj vad mycket bästivärlden saker det har hänt också. Älskar alla människor där borta nå sjukt. Alla är helt underbara som personer och allt ! BBerättar hela historian nån dag när jag orkar för just nu är jag dötrött. Jag och Almi har inte sovit ordentligen en enda natt !! :) haha ;) Hoppas ni har haft ett bra lov också. Vi hörs imorgon då :) Puss&Godnatt !


RSS 2.0